Karasu Ziraat Odası

Vatan Hürriyet Ekmek

ZOBİS
ZOBİS
Karasu Ziraat Odası > Haberler > Tarımsal Yayım ve Danışmanlık Hizmeti Kapsamında Odamız Tarım Danışmanları Nermin KARA ve Bülent DEMİRCİ Kuyumculu Mahallesinde bahçe inceleme gezisinde bulundular.

Tarımsal Yayım ve Danışmanlık Hizmeti Kapsamında Odamız Tarım Danışmanları Nermin KARA ve Bülent DEMİRCİ Kuyumculu Mahallesinde bahçe inceleme gezisinde bulundular.

Tarımsal Yayım ve Danışmanlık Hizmeti Kapsamında Odamız Tarım Danışmanları Nermin KARA ve Bülent DEMİRCİ Kuyumculu Mahallesinde bahçe inceleme gezisinde bulundular. İncelemeler sonucunda denk gelmiş olduğumuz Dalkıran ve Mayıs böceği zararlılarının hakkında çiftçimize bilgilendirmelerde bulunduk.

Mayıs Böceği= Her dönem mücadele edilebilir. Ancak en etkili mücadelesi toprak yüzeyine en yakın olduğu eylül ayında yapılmaktadır. Zararlının görülmüş olduğu ocağın etrafı şişleme ile 8-10 yerden bolca ilaçlanmalıdır. veya bir ocağa 10 lt ilaçlı su gelecek şekilde yıkanmalıdır. Bu zararlıda dikkat edilmesi gereken en önemli husus ilaçlı suyun zararlı ile temasıdır.

Dalkıran=Dalkıran zararlısı ile en etkili mücadele yöntemi bulaşık olduğu dalların kesilerek bahçeden çıkartılması şeklinde yapılmaktadır. Dikkat edilmesi gereken husus bulaşmış olduğu dallar kesildikten sonra bahçede uzun süre bekletilmemesidir