Karasu Ziraat Odası

Vatan Hürriyet Ekmek

ZOBİS
ZOBİS
Karasu Ziraat Odası > Haberler > Tarım Kredi Borçları Yapılandırıldı. 31 Temmuz 2021 son başvuru tarihi!

Tarım Kredi Borçları Yapılandırıldı. 31 Temmuz 2021 son başvuru tarihi!

Tarım Kredi Kooperatiflerine (TKK) olan kredi borçlarının yapılandırılmasını da içeren 7316 sayılı ‘Amme Alacaklarının Tahsil Usulü Hakkında kanun ile Bazı Kanunlarda değişiklik yapılmasına dair kanun’ 22 Nisan 2021 tarih ve 31462 sayılı Resmi Gazetede yayınlanarak yürürlüğe girmiştir. Kanunun 13. Maddesi ile Tarım Kredi Kooperatifine olan kredi borçları yapılandırılacaktır.  

 Tarım Kredi Kooperatifleri tarafından kullandırılan ve 31.12.2020 tarihi itibariyle tasfiye olunacak alacaklar hesabına aktarılan kredi borçları yapılandırılacaktır.

 Yapılandırmaya esas tutarın; defaten ödenmesi durumunda borcun tamamı veya taksitlendirilmesi halinde peşinata tekabül eden yüzde 30’u 2021 yılının Ekim ayı sonuna kadar, izleyen taksitleri 2022 yılının Ekim ayından başlamak üzere her yıl tekabül ettiği ayda toplam 3 eşit taksitte ödenecektir.

 6824 sayılı kanun çerçevesinde daha önce borcunu yapılandıran veya yapılandırması devam eden çiftçiler geçici madde 3 hükmünden faydalanamayacaklardır.

 Yapılandırmadan yararlanmak isteyen çiftçiler 31 Temmuz 2021 tarihine kadar ortak oldukları Tarım Kredi Kooperatiflerine başvurmaları gerekmektedir. 

 

 

                                                                                                              Selami ARIK

                                                                                                          Karasu Ziraat Odası

                                                                                                     Yönetim Kurulu Başkanı