Karasu Ziraat Odası > Haberler > Karasu Ziraat Odası Ziraat Yüksek Mühendisi Tarım Danışmanı Serap Vildan ERSOY Yassıgeçit Mahallesinde bahçe ziyaretlerine devam ediyor.

Tarım Danışmanlığı hizmetleri kapsamında Karasu Ziraat Odası Tarım Danışmanı Ziraat Yüksek Mühendisi Serap ERSOY Danışmanlık hizmeti alan Yassıgeçit Mahallesindeki çiftçilerin bahçelerini ziyaret ediyor.

Bahçelerin uyanmaya başladığı bu günlerde azotlu gübrelemenin (yazlık gübre) sürgün gelişimi üzerinde etkisini hatırlatan Ersoy, bahçelerde yeterince sürgün gelişimi isteniyorsa azotlu gübre uygulaması yapılmalıdır. Azotlu gübrelerin toprakta uçuculuğu fazla olduğu için uygulamada ikiye bölerek uygulanması gerektiğini birinci uygulamanın Şubat sonu- Mart başı gibi, ikinci uygulamanın Mayıs ayı ikinci yarısından sonra olması gerektiğini söyledi. Uygulamanın başarılı olması için verilecek yazlık gübrelerin çapalanarak toprak altına karıştırılarak uygulanması gerekir.

Havaların ısınmasıyla beraber seminer çalışmalarından çok bahçe ziyaretlerine öncelik vereceklerini ve bahçelerde görülen eksiklikleri çiftçilere rapor halinde sunacaklarını belirtti.