Karasu Ziraat Odası

ZOBİS
Karasu Ziraat Odası > Haberler > İHTİYACIN KADAR FINDIK SAT, EMANETE FINDIK VERME

İHTİYACIN KADAR FINDIK SAT, EMANETE FINDIK VERME

Ziraat odalarımızın çok kıymetli üyeleri; fındık hasadının başladığı şu günlerde bir yılınızı harcayarak emek ve alın teri döktüğünüz, kapınıza, harmanınıza getirmiş olduğunuz fındığımıza sahip çıkalım. Günü birlik (merdiven altı) alım yapan, tanımadığınız, emin olmadığınız alıcılara ürünümüzü, vermeyelim.

Lütfen piyasaya az miktarda fındık indirelim ve kesinlikle emanete ürün vermeyelim. İhtiyaç dışındaki satılacak veya emanete verilecek her bir fındık fiyatın yükselmesini engelleyecektir. Bu yıl da fındık fiyatını üreticinin tavrı belirleyecektir. Üreticimiz ihtiyacı olduğu kadar fındığı pazara indirmeli ve emanete ürün vermemelidir. Eğer piyasaya az miktarda fındık inerse ürünleri daha da değerlenecek ve kazanan çiftçimiz olacaktır. Emanete bırakılan fındık erken satılmış fındık demektir.

Üreticimiz fındığı pazara erken indirmemelidir. Pazarda fındık çok olursa ederi düşer. Bu, biraz da arz-talep dengesidir. Üretici fındığını pazara ya azar azar indirmeli ya da hiç satmamalıdır. Fındığın ederinin yükselmesi biraz da bizim elimizdedir. Bilinçli üretici olmakta yarar var. Elimizdeki fındığı bekleterek, araştırdıktan sonra pazara indirmeliyiz.

Karasu Ziraat Odası olarak değerli üreticilerimize sesleniyoruz;

İhtiyacımız kadar ürünü satalım!

Emeğimize sahip çıkalım!

Fındığımızı pazara dengeli indirelim, fiyat dengesini kuralım!

Fındığımıza sahip çıkalım, para ettirelim.

Emanete fındık vermeyelim…

Selami ARIK