Karasu Ziraat Odası > Haberler > FINDIKTA DONA KARŞI BAŞVURU SÜRESİNE DİKKAT!

FINDIKTA DONA KARŞI BAŞVURU SÜRESİNE DİKKAT!

Fındık ürününü sigortalamak isteyen üreticiler için son poliçe kabul tarihi 11 Mart 2021 olarak açıklandı.

Fındığını DON'a karşı sigorta yaptırma isteyen üreticiler mağdur olmamak için son başvuru tarihi olan 11 Mart 2021 tarihini dikkate almaları gerekmektedir.

Fındık ürününde zirai don riskinin yaşandığı en kritik aylar Şubat ve Mart aylarıdır. Bu aylarda mevsim normallerinin üzerinde seyreden havanın aniden soğumasıyla yağan kar sonrası oluşan don, fındık ürünü için büyük bir risk oluşturuyor.

Fındık ürünü, dolu, fırtına, hortum, yangın, heyelan, deprem, sel-su baskını ve don risklerinin neden olduğu miktar kaybına; fındık ocaklarında ocakların kendisi, ağaç sigortası yaptırılarak, dolu, fırtına, hortum, yangın, deprem, heyelan ile sel-su baskını, kar ağırlığı ve taşıt çarpması risklerine karşı sigortalanabiliyor.